Jachtverhuur Atlantis Logo
 
HET BRAASSEMMERMEER

Het Braassemermeer, ontstaan in de tijd van de turfstekers, is ongeveer 425 hectare groot. Vooral door turfwinning, maar ook door de verschillende weersinvloeden is de plas tot zijn oorspronkelijke grootte en vorm gekomen. Doordat de wind ononderbroken over het meer kan waaien is het Braassemermeer zeer geliefd bij surfers en zeilers. Er worden dan ook regelmatig surf of zeilwedstrijden gehouden op het Braassemermeer.

Uitzicht over het Braassemmermeer

Aan de rand van het Braassemermeer, ook wel de Braassem genoemd, ligt een prachtig natuurgebied, De Hemmen. Dit moerasachtige gebied is de broedplaats voor zo'n 30 verschillende vogelsoorten. Verder vindt men in de Hemmen, aanlegplaatsen, vertiermogelijkheden en natuurlijk de welverdiende rust. De dorpen Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Oude Wetering, en Woubrugge zijn goed bereikbaar vanaf het Braassemermeer. Van deze dorpen heeft Roelofarendsveen het grootste (winkel)centrum.

de hemmen

Met kinderen is het ideaal aanleggen bij de hemmen. Op dit eiland is vijf tot 10 euro liggeld verschuldigd, maar er zijn toiletten, speelplaatsen en een snackwagen.

de hemmen de hemmen de hemmen de hemmen uitzicht braassem